Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Opel Adam Rocks

Nieuws: Opel Adam Rocks

De Opel Adam Rocks, rocks!

24.02.2014

Al van meet af aan heeft Opel de Adam neergezet als een typische lifestyle-auto. Eentje die je als het ware aantrekt als je favoriete loopschoenen. Je kunt het haast zo gek niet bedenken of de Adam is ermee te personaliseren. En daarin gaat Opel nog verder met de Adam Rocks, een funky crossover-variant.

Crossover look-a-likes in het A-segment zijn niet nieuw. Avant a lettre is zoal de Fiat Panda 4x4. Maar deze nicheklasse nam pas een vogelvlucht met de jaar geleden gepresenteerde cross up!, eveneens uit Duitsland. De Opel Adam Rocks komt daar nu bij, al pakt die het net even anders aan dan de zojuist genoemde kunstmatig opgedirkte dreumesen.

De Adam Rocks is met 15 millimeter meer bodemvrijheid dan de gewone Adam namelijk naast wannabe terreinbeul ook een semi-cabriolet. Een ver naar achter elektrisch opvouwbaar dak, dat verkrijgbaar is in de kleuren Black, Sweet Coffee en Light Oak, is namelijk standaard. In 5 seconden laat de zogenoemde Swing Top al het warme zonlicht door of beschermt het je tegen de regen.

Romantisch
We kunnen er, net als Opel, heel lang over hebben, maar de Adam Rocks zoals hij vanaf de zomer bij de dealer zal staan is als twee druppels water met de eerder gepresenteerde conceptversie. En dat hadden we kunnen weten, want die studie zag er nogal productierijp uit. In tussentijd heeft Opel zelfs besloten het productiemodel op exact dezelfde lichtmetalen wielen te laten staan. De velgen zullen te verkrijgen zijn in 17 of optionele 18 inch en net als de Adam Jam, Glam en Slam versierd kunnen worden met speelse klik-schildjes op de gedraaide spaken.

In het interieur pakt Opel al net zo funky uit met sfeervolle of juist romantische kleurencombinaties, die, zoals eerder gezegd, helemaal zelf naar wens te kiezen zijn. Ook de Peanut gekleurde stoelen van het concept zal je in de optielijst kunnen terugvinden, evenals de Morrocana deurpanelen en het kenmerkende Surf-thema.

Tikkel
Je begrijpt al wel, de Opel Adam Rocks neemt het graag met een korreltje zout, maar neemt de zaken, als je wat verder kijkt, wel degelijk serieus. De Adam Rocks is net als een tikkel, dat snoepje met als slogan ‘hard van buiten, zacht van binnen’. Want op dat laatste punt komt namelijk de gloednieuwe 3-cilinderturbo om de hoek kijken. Opel kondigde deze bescheiden, efficiënte 1.0 liter onlangs al aan en zal zijn weg als eerste vinden naar de Adam. Het blokje produceert 90 of 115 pk en wordt gekoppeld aan een nieuwe manuele 6-bak. Als gemiddeld verbruik wordt 4,3 l/100 km opgegeven.

Andere motoren zijn de 1.2 liter met 70 pk en de 1.4 met 90 of 100 pk. Maar in Nederland zullen die waarschijnlijk niet worden gevoerd vanwege de interne concurrentie met de (goedkopere) driecilinder. Over prijzen gesproken; verwacht niet dat de Adam Rocks een koopje zal zijn. Passend bij zijn uitstraling zet Opel hoog in, al weten we dat pas zeker na de Autosalon van Genève waar de officiële presentatie plaatsvindt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model