Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nuova Lancia Stratos

Nieuws: Nuova Lancia Stratos

Nuova Stratos concreter

18.02.2011

Eigenlijk bouwde Pininfarina de Nuova Lancia Stratos helemaal op maat voor de Duitse zakenman Michael Stoschek. Dat eerste (en voorlopig enige exemplaar) kostte hem zo´n drie miljoen euro. Een bedrag dat Stoschek zou kunnen terugverdienen als hij de auto in beperkte oplage op de markt brengt. Hij is in beraad.

Reeds veertig kandidaat-kopers hebben zich aangemeld voor de moderne interpretatie van de legendarische Lancia Stratos. Naar verluidt dient men daarvoor € 400.000,- per exemplaar te betalen. Aanzienlijk minder dan Stoschek verschuldigd was voor zijn 'one-off', maar daaraan waren dan ook andere hoge kosten verbonden waaronder die van de ontwikkeling. Het tarief voor het productiemodel is opgebouwd uit € 100.000,- voor de donorauto (een Ferrari F430 Scuderia) en € 300.000,- voor de ombouw tot Nuova Lancia Stratos. De knoop moeten nog definitief worden doorgehakt door Stroschek en het Italiaanse designhuis, maar een kleine oplage komt steeds dichterbij.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model