Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Novitec TuLesto

Nieuws: Novitec TuLesto

Te mooi om een Ferrari te zijn

14.05.2009

We hebben niets tegen Ferrari, integendeel. Maar de machine die Novitec nu heeft weten neer te zetten is simpelweg te ingrijpend gemodificeerd en te mooi om nog als Ferrari door het leven te gaan. En daarom prijkt de merknaam Novitec op de TuLesto.

Er zijn vele fascinerende auto's in de wereld te koop maar het design, de prestaties en de zeldzaamheid van de TuLesto maken hem tot de meest exclusieve sportwagen op deze aardbol. Met dit citaat kondigt het Duitse Novitec hun nieuwe creatie aan. Het is zeker één van de meest bijzondere auto's die we zijn tegenkomen. In de basis is de TuLesto een Ferrari F430 maar er is zoveel aan de Novitec gewijzigd dat alleen nog het silhouet van de Italiaan er in is te herkennen. De TuLesto is ook een tikkeltje groter dan de F430, hoewel 'ie meer gedrongen oogt. Z'n maten meten 462 cm in lengte, 204 cm in de breedte en 122 in de hoogte. Net even wat dikker dan z'n oorsprong. Het ontwerp is in samenwerking met Luca Serafini Stile, een designstudio in Modena, tot stand gekomen. In het exterieurontwerp van de TuLestoherkennen we een vleugje Citroën en vanaf bepaalde standpunten bekeken ook een Noble uit het verleden.

1,62 kg/pk
Novitec TuLestoDankzij het gebruik van licht materialen als koolstofvezel weegt de TuLesto slechts 1.260 kilogram. Delen we dit door het verpulverende vermogen van 777 pk en de uitkomst is een pk/gewichtsverhouding van maar liefst 1,62 kg/pk. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de TuLesto vanuit ) naar 100 km/h in slechts 3,4 seconden schiet. De magische grens van 300 km/h wordt al bereikt na 22,6 seconden en z'n top ligt boven de 350 km/h. Cijfers om je vingers bij af te likken dus. Het koppel van de dubbel geblazen 4.4 liter V8 heeft overigens een hoogte van 727 Nm en dit alles is bereikt middels een eerder uitgevoerde truc. Voor de overbrengingen kan gekozen worden tussen een handgeschakelde zesbak of een semi-automaat die via peddels achter het stuurwiel is te bedienen. Traction control en launch control zijn er voor de welbekende stoplichtsprintjes.

Slechts 11 stuks
Novitec TuLestoHoewel de Novitec TuLesto uitsluitend geschikt lijkt te zijn voor het circuit mag de auto gewoon de openbare weg op. Om het bewegen door de buurtwijken enigszins draaglijk te maken is de auto uitgerust met een in hoogte verstelbare vering. Zo kunnen drempels overwonnen wonnen. Andere instellingen bijvoorbeeld ten behoeve van circuitgebruik zijn ook mogelijk. Keramische remschijven garanderen de vertraging en climate control zorgt ervoor dat de temperaturen binnenin niet te hoog oplopen. De TuLesto wordt slechts in een oplage van 11 exemplaren gebouwd. Prijzen zijn niet bekend, maar dat is voor de geïnteresseerde ook niet relevant. Hebbe, hebbe, hebbe!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model