Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nokian ijsrecord met RS6

Nieuws: Nokian ijsrecord met RS6

IJsrecord Bentley verbroken

11.03.2011

Bentley heeft slechts een maand kunnen genieten van het snelheidsrecord op ijs. Bandenfabrikant Nokian deed onlangs ook een poging met een Audi RS6 en slaagde erin het kersverse record van Bentley al weer te verbreken.

Net als de Continental Supersports Convertible waarmee Bentley medio februari het voormalige record op ijs vestigde is de Audi RS6 van bandenfabrikant Nokian nagenoeg een standaard exemplaar. Enkel de winterbanden zijn niet origineel. Die komen natuurlijk uit de eigen schappen van Nokian, en wel van het model Nokian Hakkapeliitta 7. Ook, om überhaupt in de buurt te komen van het oude record, werd de snelheidsbegrenzer verwijderd. Logisch.

Nipt, maar genoeg
Close up van een sportieve auto met Nokian banden.Het team van Nokian reisde af naar Oulu, bovenin Finland. Kort bijgelegen ligt de Botnische Golf, een meer dat deel uitmaakt van de Baltische Zee met aan de ene kant de oostkust van Zweden en daar tegenover de westkust van Finland. Momenteel is het een laag ijs en zodoende uitstekend geschikt voor een poging om het snelheidsrecord op ijs te vestigen. Dat bleek wel toen coureur Janne Laitinen na enkele pogingen met de RS6 een topsnelheid van 331,6 km/h wist te realiseren. Niet veel meer dan 330,7 km/h die Juha Kankkunen onlangs voor Bentley reed, maar wel genoeg om met het nieuwe snelheidsrecord op ijs op zak terug te gaan naar Nokia (niet verwarren met de telefoonfabrikant), de thuisbasis van de bandenboer.

Bekijk ons aanbod tweedehands Bentley's

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model