Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan

Nieuws: Nissan

Wordt Nissan serieus met de Land Glider?

05.07.2013

Compacte elektrische voertuigen zoals de Renault Twizy hebben de toekomst, aldus Nissan. Uiteraard zien de Japanners nog flink wat ruimte voor verbetering en daar lijkt ook aan gewerkt te worden.

Productieplannen met de Land Glider concept zijn er niet, begrijp ons dus niet verkeerd, maar Nissan werkt wel aan een concept dat er veel weg van heeft. Etienne Henry, Nissan´s hoofd productstrategie en -planning in Europa, liet weten dat de op stapel staande auto het midden houdt tussen de compactheid en flexibiliteit van een motorfiets met de bescherming van een auto. Volgens Henry doet de Twizy dat ook, maar hij ziet nog tal van mogelijkheden om het concept verder te verbeteren.

Plat door de bocht
Het is best opvallend dat Nissan, als partner van Renault, de Twizy afvalt. Maar de Japanners hebben duidelijk hun eigen visie. Zij zien meer in het concept zoals zij dat met de Land Glider presenteerden en Toyota begin dit jaar deed met de i-Road conceptcar. Beide concepten bieden veel meer de ervaring van een motorfiets door in de bochten om hun lengteas te rollen. De Twizy blijft in de bochten net als elke andere auto gewoon horizontaal.

Hij komt!
Concrete plannen laat Nissan uit monde van Etienne Henry nog niet doorschemeren, maar het feit dat Toyota een gelimiteerde productie van de i-Road gepland heeft, Audi volop heeft laten zien te werken aan de Urban Concept en de vraag naar unieke vervoersconcepten steeds groter wordt geeft ons basis genoeg om te stellen dat er over een aantal jaren daadwerkelijk een Twizy-achtige Nissan verschijnt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model