Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan

Nieuws: Nissan

Nissan keert terug in Golf-segment

11.04.2012

Vanaf 2014 zal Nissan in haar Engelse fabriek in Sunderland een Golf-concurrent gaan bouwen. Daarmee komt er eindelijk een opvolger voor de inmiddels al vergeten Almera.

Met de Qashqai brak Nissan voor zichzelf het C-segment weer open. De Japanners wisten enorme successen te behalen met het model en vele fabrikanten reageerden erop. Ondanks het grote succes ontbreekt het Nissan sinds het heengaan van de Almera aan een echte hatchback in dit op één na grootste segment van Europa en daar ziet men nu opnieuw kansen. Op dit moment wordt er dan ook hard gewerkt aan een nieuwe Golf-concurrent.

80.000 exemplaren per jaar
Zoals gezegd zal de bouw van het model plaats gaan vinden in het Engelse Sunderland. Daarvoor wordt 200 miljoen geïnvesteerd om de productielijn met 80.000 auto´s per jaar uit te breiden tot 550.000. Op dit moment produceert Nissan in Sunderland al de Qashqai en de Juke en zal er binnenkort worden gestart met de productie van de Europese Leaf en de opvolger van de Note (Invitation).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model