Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Z

Nieuws: Nissan Z

Turbo voor toekomstige Nissan Z

06.08.2012

De 370Z is een geweldige stuurmansauto, maar kennelijk te duur in aanschaf en gebruik om door een groot publiek omarmd te worden. De nieuwe Z zal goedkoper zijn, maar ook lichter en nog agieler.

Wie ooit met de Nissan 370Z heeft gestoeid zal niet gauw zeggen dat hij vastgeroest op z'n wielen staat. Integendeel. Maar Shiro Nakamura, designchef bij Nissan, ziet de nieuwe Z desondanks graag nog beweeglijker in de omgang worden. Het verlagen van het wagengewicht wil hierbij doorgaans helpen, en dat zal de toekomstige Z, waarvoor de eerste stappen al zijn gezet, dan ook worden. De Z moet op dieet.

Toegangelijk
Tegelijkertijd wil Nakamura dat de Z in visueel opzicht meer impact maakt, maar hij mag niet groter worden. Al gauw kom je dan uit bij onder andere een kleinere motor, en dat zou kunnen betekenen dat Nissan breekt met tradities. Sinds de 240Z beschikken de Z's immers over een zescilinder.
Voor de nieuwe generatie zou een viercilinder turbo eigenlijk het enige alternatief zijn. Een driecilinder is doodweg niet toereikend, een vijfpitter legt niet of nauwelijks minder kilo's op de weegschaal dan de huidige 3.5 liter V6 in de 370Z. Bovendien eist Nakamura dat de volgende Z toegankelijker voor meer mensen wordt en daarmee duidt de Japanner onder andere op het uiteindelijke prijskaartje, vóór en na de aanschaf.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model