Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan X-Trail FCV

Nieuws: Nissan X-Trail FCV

Nissan blijft vertrouwen op brandstofcel

19.03.2009

Doordat accu’s en andere batterijen vandaag de dag het ‘groene’ nieuws bepalen zouden we bijna die andere milieuvriendelijke techniek vergeten, de brandstofcel. Nissan laat weten nog met veel vertrouwen naar deze techniek te kijken als brandstof van de toekomst. In 2015 moet de X-Trial FCV op de markt komen.

Vandaar dat het Japanse merk de nieuwste generatie brandstofcel nu uitvoerig aan het testen is op het eiland Hokkaido (Japan). Na uitvoerige testwerkzaamheden op rollerbanken en testbanken, experimenteert Nissan nu met de X-Trail FCV op de weg. Hieruit blijkt dat de brandstofcel naar eigen zeggen ook onder extreme weersomstandigheden goed presteert.

Nieuwste generatie
De door Nissan geteste brandstofcel behoort tot de nieuwe generatie brandstofcellen. Deze brandstofcel is maar liefst 25% kleiner dan voorgaande modellen en levert veertig procent meer vermogen: 130 kilowatt tegen 90 kilowatt voorheen. Met de helft minder platina in de elektroden en een duurzamer katalysator is de kostprijs van de brandstofcel bovendien beduidend minder. Ook gaat hij langer mee dan zijn voorganger.

Nissan Green Program
De nieuwe generatie brandstofcellen maakt deel uit van de serie milieuvriendelijke technologieën die Nissan ontwikkelt. Onder de naam Nissan Green Program 2010 focust het merk zich op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, producten en diensten die leiden tot een wereldwijde reductie van de uitstoot van CO2 en tot het hergebruik van materialen. In een brandstofcel ontstaat elektriciteit door een elektrochemische reactie tussen waterstof en zuurstof. De uitstoot van een auto zoals de Nissan X-trail met brandstofcel bestaat uit slechts waterdamp en is dus zeer milieuvriendelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model