Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Sway Concept

Nieuws: Nissan Sway Concept

'Nieuwe Nissan Micra radicaal anders'

24.02.2015

De laatste generaties van de Micra hebben niet dat gebracht wat Nissan ervan had gehoopt. Daarom gaat het roer om. Niet dat Nissan zich terugtrekt uit het B-segment, zoals het dat eerder deed in het C-segment met de Almera, maar door de gedachteknop naar de Juke en Qashqai te draaien.

Nissan zette zichzelf volledig terug op de kaart door out of the box te denken met de Qashqai en Juke, en verplicht zichzelf dat opnieuw te doen bij de totstandkoming van de nieuwe Micra. Of de nu geteaste Sway Concept, die in Genève wordt onthuld, daadwerkelijk een voorbode is van de toekomstige Micra, wordt niet bevestigd. Maar Nissan heeft het wel zeer nadrukkelijk over een 'compacte hatchback' in combinatie met 'een van de belangrijkste segmenten op de markt'. Een te maken optelsom die voor zich spreekt.

Leon
Meer informatie is er niet gemeld over de Sway Concept. Maar afgaande op de teaser (en plaatsen we daarbij de getoonde auto in perspectief) dan lijkt de Sway een maatje groter te zijn dan de Micra. Wat ook opvalt is het hoge Seat Leon-gehalte. Niet echt een revolutionair design, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Nissan vriend en vijand verrast. Nog een weekje wachten, want dan opent de Autosalon van Genève de deuren voor de pers en daarna publiek.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model