Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Sparky

Nieuws: Nissan Sparky

Nissan Sparky: een Ute op Leaf-basis

23.09.2014

Bedrijven organiseren vaak een activiteit voor teambuilding. Een dag kanoën of paintballen. Bij Nissan denken ze hier anders over, het moet natuurlijk wel auto-gerelateerd zijn. Daarom hebben ze besloten om een creatie te verzinnen welke zij ook echt kunnen gebruiken.

Nissan heeft eerder zo’n actie ondernomen en daar kwam de Juke-R uit voort. Een Nissan Juke, maar dan met de motor van een GT-R. Echter dachten de Amerikanen Roland Schellenberg en Arnold Moulinet aan iets anders. Zij wilden iets praktisch bouwen wat zij konden gebruiken. Na een brainstormsessie kwam het idee van een pick-up naar boven. Maar dan iets speciaals, aangezien Nissan in Amerika genoeg pick-ups in de showrooms heeft staan. Waarom geen personenauto ombouwen naar pick-up? Een zogenoemde Ute, waar in Australië veel in wordt gereden.

Nissan 'Ute'
En zo begon de zoektocht naar de basis voor het project. Deze vonden ze in de elektrische Nissan Leaf. Hiervan hebben ze de achterkant gedeeltelijk afgezaagd en het 'bed' van een Navara ingelegd. Er waren een paar modificaties nodig om het te laten passen, maar deze uitdaging gingen ze niet uit de weg. De creatie kreeg de naam Sparky, aangezien de elektrische aandrijflijn is gebleven.
In het bed zijn drie houten strips verwerkt als verwijzing naar de Woody’s die vroeger aan de stranden van de Amerikaanse kust te vinden waren. De achterlichtunits kregen een geheel eigen design.

Slecht nieuws
Uiteraard gaat de Sparky niet in productie, net als BMW’s M3 is hij enkel in gebruik voor intern vervoer van onderdelen. Toch zet het ons aan het denken, is er geen markt voor elektrische pick-ups? Hou jij wel van dit soort creatieve pickup's? Bekijk dan ook eens ons overzicht met twaalf excentrieke pick-ups.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model