Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Qashqai

Nieuws: Nissan Qashqai

Gloednieuwe Nissan Qashqai is net te vroeg

07.11.2013

Het is de Japanners net niet gelukt de nieuwe Qashqai tot aan zijn officiële presentatie geheim te houden. We verwachten binnen enkele uren officieel nieuws uit kamp-Nissan maar hier hebben we al de eerste kiekjes.

Gelekt of niet, het verhaal van de Qashqai kan eigenlijk meer stuk. Wat een onverwachts succes heeft het Nissan gebracht. Het merk was vervolgens ook nog eens zo slim om de acute opleving van de merknaam volledig uitmelken met de Juke en later - maximaal - met de GT-R. Nissan was ineens overal, en dat te bedenken dat het kort daarvoor de fabrikant behoorlijk in de vergetelheid was geraakt. Het tij kan keren en Nissan heeft dat sterk te danken aan de Qashqai.

Herkenbaar
De nieuwe Nissan Qashqai is van grond van aan nieuw ontwikkeld, met een design dat modern is maar toch ook herkenbaar. Wat even wennen zal zijn is dat de 7-zits uitvoering afscheid heeft genomen van de Qasqai-familie. Voortaan neemt de eveneens nieuwe X-trial de klantengroep van dat model voor rekening. De nieuwe Qashqai is er enkel als 5-zitsuitvoering.

Motoren
Over enkele ogenblikken kan Nissan met het officiële nieuws naar buiten komen wat we van de nieuwe Qashqai kunnen verwachten, maar het motorpalet is nu al zo goed als bekend. Bij de marktlancering zullen er naar verluidt drie krachtbronnen beschikbaar zijn. Onder het kopje “benzine” zal dat alleen de 1.2 DIG-T zijn, een viercilinderturbo met 115 pk. De andere twee zijn dCi-diesels, waarvan de 1.5 liter 110 pk ontwikkel en de 1.6 liter 130 pk.

Tot zover wat we momenteel weten. Waarschijnlijk straks meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model