Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Pulsar Nismo

Nieuws: Nissan Pulsar Nismo

Nissan Pulsar Nismo nu nog enkel show

02.10.2014

Nissan heeft dezelfde visie als analisten die inschatten dat het (klassieke) C-segment een comeback gaat maken en keerde daarom terug naar deze klasse met de nieuwe Pulsar. Vanwege de bescheiden ruchtbaarheid kan dit je ontgaan zijn, maar Nissan aast wel degelijk op een bekend en positief imago rond haar nieuwste model. De sportieve Pulsar Nismo, nu nog een concept, moet daaraan bijdragen.

Helaas zijn we zelf nog niet in de gelegenheid geweest om met de Nissan Pulsar te rijden, maar als we de eerste (internationale) testresultaten moeten geloven, rijdt de auto niet uitgesproken dynamisch. Geen nood, al draagt zo’n rijkarakter veelal wel bij aan een enthousiaste consumentenperceptie. Dat kan alsnog goedkomen, want Nissan heeft de Pulsar Nismo Concept voorgesteld, een realistische voorbode van wat uiteindelijk een geduchte Golf GTI-rivaal moet worden.

Schermen met uiterlijk vertoon
Om überhaupt een (geslaagde) aanval op hot hatchbacks als de Golf GTI en andere bewezen consorten te doen is het belangrijkste het hart van de Pulsar Nismo. Of beter nog, de specificaties annex prestaties van het gebruikte blok. Nissan had met de presentatie van de Pulsar Nismo wat dat betreft meteen sterke goodwill kunnen creëren en had zelfs nog de mogelijkheid om daarin te overdrijven. De Pulsar Nismo betreft immers nog een concept. Echter, de Japanners reppen met geen woord over de aandrijftechniek, wat het uiterst lastig maakt om in te schatten wat de kansen van de Pulsar Nismo zijn. In plaats daarvan schermt de op kweek gezette Pulsar met een agressieve uitstraling. Ook niet onbelangrijk en daarbij zeker enthousiasmerend, maar toch. Stilletjes hadden we (al) op meer gehoopt.

Kennis en kunde uit de racerij
In het interieur pakt de Nissan Pulsar Nismo Concept al net zo daverend uit als van buiten. Nissan heeft gepoogd nadrukkelijk een race-sfeertje te creëren en dat komt zoal tot uiting aan de hand van diepe sportstoelen die bekleed zijn met alcantara, een sportief 3-spaaks sportstuur en lichtmetalen pedalen. Niet zichtbaar, maar volgens Nissan wel aanwezig is een wielophanging met instellingen die zijn getest op het circuit. Behalve dat het onderstel verlaagd is, zijn ook de veer- en demperinstellingen gewijzigd om bestuurders de sportieve reacties te laten ervaren ‘die horen bij het rijden in Nismo-modellen’. Ook de besturing is – op basis van ervaringen met de straatversie van de Pulsar – verder ontwikkeld voor een directere respons en om de precisie verder te verbeteren, aldus de fabrikant. En aangezien we aan enkele Nismo's al erg goede herinneringen hebben overgehouden, klinkt de Pulsar Nismo alsnog veelbelovend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model