Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Pivo 3

Nieuws: Nissan Pivo 3

Nissan Pivo 3: zelfstandig, wendbaar, schoon

10.11.2011

Waren de Pivo 1 en 2 nog overduidelijk toekomstmuziek, de Pivo 3 zou je binnenkort zomaar tegen kunnen komen in een willekeurige drukbevolkte metropool. Het elektrische stadsautootje van Nissan oogt veel realistischer dan zijn voorgangers, terwijl gelukkig de meeste van de eerdere voordelen zijn gebleven.

Een cabine die 360 graden kan draaien en zijwaarts rijden zoals de Pivo en de Pivo 2 dat hebben en kunnen is niet weggelegd voor de Pivo 3 niet, maar nog altijd is de kleine Nissan uiterst manoeuvreerbaar in krappere ruimtes. Met een lengte van slechts 2,80 meter stal je hem in de kleinste parkeervakken. Dit kan de Pivo 3 bovendien geheel zelf, zonder bestuurder aan boord door het doorontwikkelde Automated Valet Parking-systeem van Nissan. Uitparkeren kan tevens zonder de Pivo 3 met een vinger aan te raken. Het commando geven via je smartphone is voldoende, al is de infrastructuur daar nog niet rijp voor.

Gemak dient de mens
Ook de draaicirkel van maar 4 meter - normaliter al gauw 10 meter - zal erg goed van pas komen in de veelal smalle straatjes van een grote stad. Toch biedt de Pivo 3 ondanks zijn krappe maten nog ruimte aan drie inzittenden vanwege z'n 1+2-stoelopstelling. Elektromotoren direct aan de wielen zorgen voor de aandrijving. Is de accu leeg, ook dan kan de Pivo 3 zelf zorgdragen voor een volle.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model