Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Nissan Patrol

Nieuws: Nissan Patrol

Gloednieuwe Nissan Patrol

16.02.2010

Nissan presenteert de nieuwe Patrol. De SUV die wordt geroemd om zijn terreincapaciteiten is meer dan ooit tevoren een luxepaard geworden. Misschien is het daarom dat de Nederlandse importeur hem niet naar hier haalt.

In Europa zijn we vooral gecharmeerd van de Nissan Patrol als er bergen verzet moeten worden. Voor luxueuze SUV's zoeken we ons heil toch liever ergens anders. Maar niet in het Midden-Oosten waar de Patrol geliefd is om zijn comfort en weelde. De geweldige terreineigenschappen worden daar juist gezien als een bijkomend voordeel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Nissan de nieuwe Patrol heeft onthuld tijdens de Abu Dhabi Motorshow.

Op chique
Nissan PatrolDe Nissan Patrol oogt majestueuzer dan ooit. De carrosserie bevat veel chroom en in het interieur vloeit het leder rijkelijk in combinatie met aluminium en hout. Een ander bewijs dat de zevende generatie Patrol hoger op de luxeladder staat is merkbaar aan de moderne features aan boord van de kolos. Denk daarbij aan systemen als rijstrookassistent, een entertainmentsysteem met LCD-schermen voor de achterpassagiers en naast een gescheiden klimaatregeling een speciale 'gordijn ventilatie'. Dit systeem verspreidt koele lucht gematigd door het interieur via openingen boven de ramenstijlen.

Adaptief 4x4
Nissan PatrolDe Patrol is in Abu Dhabi voorgesteld met slechts één krachtbron: een 5.6 liter V8 met 400 pk gekoppeld aan een zeventraps automaat. Het 4x4-systeem is tevens herzien en kent voortaan vier rijstanden te weten weg, zand, steen en sneeuw. Hill Start Assist, Hill Descent Control en een systeem dat overhellen tegengaat garanderen een gecontroleerde rit omhoog en/of omlaag.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model