Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Patrol Nismo

Nieuws: Nissan Patrol Nismo

Zinloos of toch leuk? Nissan Patrol Nismo (434 pk)

13.10.2015

Bij het Nismo-label van Nissan moet je toch vooral denken aan compacte sportieve auto's. Lichtgewicht, laag bij de grond en voorzien van de nodige spoilers. Deze Nissan Patrol Nismo vormt dan ook een heel vreemde eend in de bijt. Maar toch denken de Japanners er in het Midden-Oosten mee te kunnen scoren.

Nissan heeft het Nismo-label nu ook in het Midden-Oosten gepresenteerd. En om die introductie letterlijk en figuurlijk extra kracht bij te zetten presenteren ze een Patrol in Nismo-uitmonstering.

Daadwerkelijk sportiever?
De kracht in deze Patrol wordt geleverd door een 5.6 liter V8 die voor de gelegenheid een paar pk's extra heeft gekregen. In totaal brengt de achtcilinder 434 paardenkrachten over op de vier wielen. Maakt dat hem ineens sportief? Als je het ons vraagt niet. De robuuste Patrol is vooral gebouwd als werk- en terreinpaard. Toch heeft Nissan gepoogd extra sportieve rij-eigenschappen toe te voegen door de schokdempers te vervangen door exemplaren van Bilstein en de besturing te tunen.

Nismo-styling
Het Nismo-gevoel wordt verder versterkt door sportiever bumperwerk met de typische rode accenten, 22 inch wielen en een paar flinke uitlaatpijpen. Herkenbaar als Nismo, dat zeker, maar tussen een GT-R Nismo en 370Z Nismo is en blijft de Patrol een vreemde eend in de bijt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model