Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Pathfinder

Nieuws: Nissan Pathfinder

Nieuwe Nissan Pathfinder laat zich zien

01.08.2012

Social media, en dan met name Facebook, wordt steeds vaker ingezet om een auto te onthullen. Ook Nissan heeft het populaire medium gebruikt om de nieuwe Pathfinder wereldkundig te maken.

Begin dit jaar toonde Nissan op de Detroit Motor de Pathfinder Concept die moest gelden als een realistische voorbode van de vierde generatie en later te volgen productiemodel. Feitelijk bleek het al om de showroomversie te gaan, zo weten we nu. Er is namelijk geen verschil tussen het 'concept' en de Pathfinder die straks bij de dealers staat. Nissan gebruikt nota bene dezelfde foto's als destijds.

Zelfdragend chassis
Nissan is nog summier met informatie rond de nieuwe Pathfinder, maar wij weten al dat de SUV voortaan een stuk moderner door het leven zal gaan. Het ouderwetse ladderchassis is niet meer en de Pathfinder kan voortaan buigen over een eigen, zelfdragend chassis. Dat moet niet alleen de terreincapaciteiten ten goede komen, maar ook de rijeigenschappen wanneer niet van de gebaande paden wordt afgeweken.

Crossover met pit
Ook optisch ligt de Patfinder wat vriendelijker op het netvlies, terwijl het design niet ingrijpend is veranderd. Het model leunt visueel iets meer naar het uiterlijk van een crossover en laat zich minder snel herkennen als rasechte SUV. Dat de Pathfinder onderhuids echter nog altijd een echt werkpaard is staat buiten kijf. Technische details ontbreken nog maar wij verwachten opnieuw een V6 dci-diesel in het vooronder, vermoedelijk gekoppeld aan een CVT-automaat. Ook de 2.5 liter viercilinderdiesel is vrijwel zeker weer van de partij, met net als de zespitter ongetwijfeld een lager verbruik en uitstoot. Meer informatie volgt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model