Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Pathfinder

Nieuws: Nissan Pathfinder

Nieuwe Nissan Pathfinder in VS onthuld

06.08.2012

Na de Facebook-onthulling heeft Nissan de nieuwe Pathfinder dan ook in het tasbare leven acte de presence gegeven. Daarbij zijn ook enkele nieuwe details bekend geworden.

We zagen de nieuwe Nissan Pathfinder vorige week al opduiken op Facebook en nu is de SUV officieel in de Verenigde Staten onthuld. Darabij wordt nogmaals duidelijk dat Nissan best een risico heeft genomen met het nieuwe slagschip. Weg zijn de stoere offroad-looks en hoge grondspeling; deze Pathfinder is duidelijk meer op het gezinsleven gericht. Volgens Tom Smith, marketing-directeur bij Nissan, 'gaat de meerderheid van onze klant nooit offroad, ze zijn bezig met verbruik en veilig rijgedrag'. Dankzij deze koerswijziging verloor de Pathfinder 225 kg ten opzichte van zijn voorganger. En samen met de nieuwe CVT-automaat betekent dit een afname in het verbruik van ongeveer 30 procent. Dat is veel.

Motor
In de motorbeugels van de in Amerika gepresenteerde Pathfinder hangt een 260 pk metende 3.5 liter DOHC-V6. Of deze krachtbron ook naar de Europese kusten komt is nog maar de vraag. De kans is groot dat wij het met kleinere diesels zullen moeten doen om de uitstoot - en daarmee de belastingen - enigszins binnen de perken te houden. De nieuwe Pathfinder komt in de herfst op de Amerikaanse markt. Wij zijn waarschijnlijk later pas aan de beurt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model