Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Nismo

Nieuws: Nissan Nismo

Nissan´s Nismo heeft meer in petto

14.08.2012

Nissan Motorsports, kortweg Nismo, heeft pas de laatste jaren in Europa aan bekendheid verworven. In eigen land is het label echter een fenomeen en minstens zo bekend als AMG bij ons. Dat moet in Europa ook het geval worden en deze modellen moeten daarvoor zorgen!

Eerste in lijn is de reeds gepresenteerde Juke Nismo, die vanaf januari 2013 in het Verenigd Koninkrijk van de band zal rollen. Tijdens het najaar van 2013 zou er dan een afgeleide volgen van de 370Z en zelfs van de GT-R; alsof die nog niet snel genoeg is! Daarna is de Leaf aan de beurt. Dat klinkt opmerkelijk, maar aangezien Nismo ook al aan een Micra heeft gesleuteld blijkt wel dat men het gehele gamma beet wil pakken.

RS
Bovenop de gewone Nismo-modellen staan er ook RS-varianten gepland. In het geval van de Juke zou die Nismo RS gaan heten en heel veel gaan lijken op de superexclusieve Juke-R. Onder de kap zou een 280 pk sterke 1.6 turbo voor de aandrijving kunnen zorgen. Op een Micra Nismo RS hoeven we ongetwijfeld niet te rekenen en voor de 370Z RS moeten we geduld hebben tot de volgende generatie. Feit is in ieder geval dat Nissan aan sportieve ambities werkt. En dat kunnen we enkel toejuichen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model