Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Nissan Murano

Nieuws: Nissan Murano

Nieuwe Nissan Murano scherp geprijsd

23.10.2008

De prijzen van de nieuwe Nissan Murano zijn bekend. Opvallend is dat de nieuwe Murano vierduizend euro goedkoper is dan zijn voorganger, terwijl de toch al uitgebreide standaarduitrusting nog verder uitgebreid is. De nieuwe Nissan Murano is er in één uitrustingsniveau en kost € 65.000,-. Vanaf heden staat de Murano bij de dealers.

Onlangs presenteerde Nissan de compleet nieuwe Murano. Net als bij de X-trail is het DNA van zijn voorganger nog duidelijk zichtbaar, maar geen enkel carrosseriepaneel is gelijk gebleven. De Murano is dan ook een compleet nieuwe auto. Nissan zelf noemt het model een kruising tussen een coupé en een SUV, maar wij plaatsen de auto gewoon in het segment van de SUV's. Daar zal de Murano qua prijs en afmetingen de strijd aan moeten gaan met onder meer de Audi Q7, BMW X5, Lexus RX, Mercedes ML, Volkswagen Touareg en Volvo XC90.

255 pk sterke V6
Nissan MuranoDe keuze van de Murano is zeer beperkt. Nissan levert de auto slechts met één motor en in één uitvoering. Daarmee is meteen een groot minpunt bereikt ten opzichte van de concurrentie die haar modellen levert met verschillende motoren en uitrustingsniveaus. Onder de kap van de Murano ligt echter geen stakker. De 3.5 liter V6 krachtbron ontwikkelt een vermogen van 255 pk en een koppel van 334 Nm. Het verbruik van de motor ligt op 10,9 l/100 km. Nissan laat het vermogen van de zescilinder via een CVT-transmissie overbrengen op alle vier de wielen.

Zeer rijk uitgerust
Nissan MuranoEr mag dan slechts de keuze zijn uit één uitvoering, die is wel zeer compleet. Met een tweetal zonnedakjes, een elektrisch te openen en te sluiten achterklep, een camera in de zijspiegel en keyless-go hoeft het de inzittenden nergens aan te ontbreken. Bovendien is de nieuwe Murano de eerste Nissan voor de Europese markt met 'Scratch Shield Paint'. Die speciale lak heeft een zelfherstellende beschermlaag die de onderliggende laklaag beschermt tegen kleine beschadigingen.

Scherp geprijsd
Nissan MuranoDe prijs is vastgesteld op € 65.000,-. Daarmee is de Murano niet alleen goedkoper dan zijn concurrenten, maar meteen ook zeer rijk uitgerust. Ter vergelijking; een Audi Q7 met vergelijkbare motor (3.6 FSI) kost al ruim 72.000 euro en ook de BMW X5 (3.0si) gaat voor ruim 7.000 euro meer dan de Murano weg. Bovendien praten we bij deze twee Duitse concurrenten dan ook nog eens over basisuitvoeringen terwijl de Murano zeer compleet is. Daarmee heeft Nissan een sterke troef in handen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model