Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Murano CrossCabriolet

Nieuws: Nissan Murano CrossCabriolet

Nissan toont Murano cabriolet

15.11.2010

Een cabrio-SUV, dat is waar Nissan de show mee gaat stelen op de Los Angeles Auto Show. De Japanners hebben het dak van de Murano afgezaagd, twee portieren verwijderd en hiermee een cabriolet op basis van een SUV gebouwd. En dat is best uniek.

Een SUV en een cabriolet. Een wereld van verschil zul je denken. En dat is ook zo. Er zijn maar heel weinig overeenkomsten tussen de twee modelvarianten te ontdekken. En toch zijn er enkele cabrio-SUV´s op de markt. Zo zijn de Jeep Wrangler, de Land Rover Defender en ook de Mercedes G-klasse leverbaar met een afneembaar dak. Echte cabrio´s worden het daarmee niet, maar het open gevoel is er wel.

Echte cabriolet
Nissan gaat nog een stap verder en heeft van de Murano een échte cabriolet gebouwd. De SUV moet het weliswaar met twee portieren minder stellen, maar volgens Nissan is er nog altijd plaats voor vier volwassenen. Het (stoffen) dak klapt op in de kofferbak om vervolgens geheel in de open lucht te kunnen zitten. Echt genieten van de natuur kan dankzij de vierwielaandrijving, die is immers gewoon gebleven.

Murano CrossCabriolet
Denk nu niet dat het hier om een concetpcar gaat. Het is Nissan menens met de Murano CrossCabriolet. De auto gaat namelijk begin 2011 in productie. Zijn officiële debuut is op 17 november op de Los Angeles Auto Show. Meer details hopen we tegen die tijd dan ook bekend te kunnen maken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model