Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Nissan Mixim

Nieuws: Nissan Mixim

From outer space

04.09.2007

Nissan presenteert de opvallende conceptcar Mixim. De Nissan Mixim is elektrisch aangedreven op alle vier de wielen en daardoor geheel emissievrij. Volgens Nissan is de Mixim ontwikkeld voor de jonge generatie automobilisten die met computers en internet zijn opgegroeid.

De conceptcar Nissan Mixim is een compact model voor de jonge generatie automobilisten bij wie computers en internet bijna met de paplepel zijn ingegeven. Opvallend aan de Mixim is dat de bestuurder in het midden van de auto zit. Links en rechts van hem zijn nog twee zitplaatsen. Het stuurwiel en de bedieningsorganen zijn geïnspireerd op de consoles van spelcomputers waarmee deze generatie zo vertrouwd is. Niet minder opvallend is de panoramische voorruit die volgens Nissan is geinspireerd op het vizier van een valhelm.

Ruitvormige stijlelementen

Foto's: Nieuws Nissan MiximIn het exterieur en interieur van de Mixim komen veelvuldig ruitvormige stijlelementen terug. Met name bij de beide luchtinlaten, achter de portieren en in de LED-koplampen. De driehoekige zijruit combineert op stilistische wijze de aflopende daklijn met de scherpe, hoekige vouw die over het midden van de portieren loopt. De auto heeft een wielbasis van 2530 mm en meet 3700 mm in de lengte, 1800 mm in de breedte en 1400 mm in de hoogte. Dat betekent dat de Mixim niet alleen korter en lager is dan de Nissan Micra, maar ook dat hij iets breder is dan de kleine Nissan. De Mixim weegt slechts 950 kg.

Twee elektromotoren

Foto's: Nieuws Nissan MiximMaar liefst twee Nissan Super Motors drijven de Mixim aan. Een systeem waarbij de krachtige elektromotoren - één drijft de voorwielen aan en een tweede voorziet de achterwielen van aandrijving - tevens als dynamo dienstdoen. Daardoor worden de lithium-ion-accu's automatisch opgeladen. Dankzij deze vernuftige krachtbron biedt de Mixim ongewoon goede prestaties en een ongekende actieradius.

Conceptcar

Hoewel de Nissan Mixim een conceptauto is waarvan het nog niet zeker is of Nissan deze ook in productie neemt, is de Mixim ontwikkeld conform het Nissan Green Program 2010, waarin de Japanse autofabrikant voor zichzelf strenge milieudoelen heeft vastgelegd die voor 2010 gerealiseerd moeten zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model