Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Micra

Nieuws: Nissan Micra

Nissan Micra krijgt nosejob

25.03.2013

In Thailand heeft Nissan de vernieuwde Micra gepresenteerd. Het model luistert daar naar de naam March, maar die is identiek aan onze Micra. En daarmee zien we vroeger dan gepland hoe de gefacelifte benjamin van Nissan eruit komt te zien.

De vorige generatie van de Nissan Micra is wel een beetje een stijlicoon. Het model wist met z´n bubbelvormige koplampen, bolle daklijn en geprononceerde achterruitomlijsting aansluiting te vinden bij de Europeanen die zichzelf het etiket 'premium´ opspelden. De vierde, huidige generatie heeft het wat dat betreft een stuk moeilijker en dat zal zeker ook te maken hebben met de zwaardere en toegenomen concurrentie. Met een facelift probeert Nissan de Micra, die in z'n derde levensjaar zit, weer uit de schaduw te halen.

Buiten en binnen
De grootste uiterlijke aanpassingen zijn bij het front doorgevoerd. Daar vind je licht hertekende koplampen, een nieuwe grille en een aangapaste voorbumper, terwijl aan de achterzijde de lichten worden getrakteerd op LED's boven een eveneens opgefriste bumper.
Aan de binnenzijde worden rechthoekige ventilatieroosters geïntroduceerd, krijgt de klokkenwinkel een nieuwe indeling en uiterlijk, en is de bediening van de ventilatie herzien. Over mechanische aanpassingen wordt niets gezegd.

Kwestie van geduld
De vernieuwde Nissan Micra is reeds voorgesteld in Thailand, waar het model luistert naar de naam March. De introductie in de wereld, waaronder Europa, volgt de komende maanden en dan zal Nissan ook wel met meer informatie komen. De verkrijgbare kleuren weten we alvast (zie fotogalerij).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model