Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Micra

Nieuws: Nissan Micra

Nieuwe Nissan Micra klaar voor comeback

29.09.2016

Ooit was de Nissan Micra een razend populair model. Vanaf de derde generatie ging het bergafwaarts, onder druk van de steeds sterker wordende concurrentie uit Zuid-Korea en Europa. Een ommezwaai was bittere noodzaak, en het moet gezegd: de nieuwe Micra lijkt in geen velden of wegen op zijn voorgangers. In positieve zin, welteverstaan!

Dat Nissan de Micra over een heel andere boeg zou gooien maakte het al duidelijk met de Sway Concept. Sterker, die auto en het uiteindelijke resultaat lijken als twee druppels water op elkaar. Een welkome ontwikkeling, want de Micra kan zich – wat ons betreft – visueel nu prima meten met de gevestigde orde. De eveneens gloednieuwe Kia Rio en gefacelifte Clio bijvoorbeeld. Maar ook ten opzichte van de op stapel staande koning van het B-segment, de Ford Fiesta, is de Micra niet langer het (stoffige) muurbloempje. Lekker scherp zo, Nissan!

Volgens Europese smaak
Trots laat Nissan weten dat de nieuwe Micra speciaal voor de Europese markt is ontworpen en ontwikkeld. Niets ten nadele van 'wereldauto's' als de Fiesta, integendeel, maar veelal betekent dit dat er extra aandacht is besteed aan hoe de (veeleisende) Europese automobilist het graag ziet en wil hebben. De verwachtingen op het gebied van ruimte, afwerking, (moderne) features en natuurlijk rijeigenschappen zijn hoog nu.

Beloftes
Om alvast een tipje van de sluier te lichten. Nissan laat weten dat de Micra de ruimste in zijn klasse is en over een wendbaar rijgedrag beschikt, steevast aangejaagd door moderne (turbo)motoren. Gek is dat niet, want onderhuids deelt de Micra heel wat technieken met de Renault Clio.Qua veiligheid pakken de Japanners zoal uit met Lane Departure Prevention (naar eigen zeggen een primeur in dit segment) en Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering. Ook Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist en Blind Spot Warning zijn leverbaar. Dit alles onder de noemer Nissan Intelligent Driving.

Klinkt als muziek in de oren
Aandacht gaat ook uit naar de audiofiel. Daarvoor is namelijk het Bose Personal Sound-systeem ontwikkeld met zes speakers, waarvan twee zogeheten Bose UltraNearfield-speakers, gecombineerd Bose PersonalSpace Virtual Audio Technology in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel. Met dit systeem ervaart de bestuurder volgens Nissan 'een opvallende diepgang van de muziek'. Verder genieten de inzittenden van Bose Super65-speakers in de voorportieren krachtige, lage tonen en tweeters in de A-stijlen voor de kraakheldere hoge tonen.Bovendien wordt de Micra altijd geleverd met een 7-inch beeldscherm waarmee het audio- en navigatiesysteem, downloadbare apps en Siri-stembediening via Apple CarPlay zijn te bedienen.

Drie motoren
Ook nieuw is Active Ride Control, een systeem dat onderstuur beperkt en de stabiliteit optimaliseert. Wat motoren aangaat trapt Nissan af met een 1.0 liter driecilinder (zonder turbo) en 73 pk. Daarboven zit de bekende 0.9 liter driecilinder-turbobenzine met 90 pk. Tot slot is er nog een 1.5-turbodiesel met hetzelfde vermogen. De nieuwe Micra zal worden geproduceerd in het Franse Flins, in de fabriek van alliantiepartner Renault, waar ook de (gefacelifte) Clio wordt gebouwd. De verkoop begint in maart 2017.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model