Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Micra

Nieuws: Nissan Micra

Jubileummodel: Nissan Micra 30 (jaar)

14.01.2013

Een Japans auto-icoon? Al gauw denken we dan aan de Honda Civic of Toyota Corolla (nu Auris), maar eigenlijk mogen we de Nissan Micra hierin ook niet vergeten. Het model gaat inmiddels al weer 30 jaar (en 6 miljoen exemplaren) mee, en dat viert Nissan met de Mirca 30, een speciaal jubileummodel.

We beginnen met een leuk weetje. Wist je dat de Nissan Micra de eerste Japanse auto was die de Europese titel "Auto van het Jaar" won? Dat was in 1993. Inmiddels zijn we twintig jaar en twee generaties verder. Heetste nieuws rond de Nissan Micra is de Micra 30th Anniversary, een rijkelijk aangekleed jubileummodel die zijn première beleeft op de Autosalon van Brussel (11 t/m 20 januari 2013). De verkoop start in maart.

Uitrusting
Wat de Micra 30 zoal onderscheidt van reguliere Micra's zijn de in de carrosseriekleur gespoten deurgrepen en buitenspiegels en de speciale badge op de flanken, de achterklep en het dashboard. Verder is het model uitgerust met elektrische, snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, elektrisch bedienbare zijruiten vóór, exclusieve lichtmetalen zevenspaaks 15 inch wielen, airconditioning en de dakspoiler van de Micra DIG-S. Aan veiligheid is er elektronische stabiliteitscontrole (ESP), airbags voor bestuurder en bijrijder en zij- en gordijnairbags.
De Micra 30 is overigens altijd voorzien van de 1.2 liter benzinemotor met 80 pk. Schakelen doe je normaliter handmatig, maar voor wie liever lui dan moe, is er optioneel een CVT-automaat verkrijgbaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model