Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Leaf

Nieuws: Nissan Leaf

Verbeterde Nissan Leaf duizenden euro’s goedkoper

19.04.2013

Halverwege de zomer rolt de vernieuwde Leaf bij de dealers naar binnen. Grootste nieuws aan de volledig elektrische Nissan is, naast een licht opgefriste koets, de verbeterde techniek met een grotere actieradius tot gevolg. En dat terwijl de prijzen fors dalen. Hier zijn ze!

Het uiterlijk van de Nissan Leaf werd op een minimaal gewijzigde neus niet aangepast. Juist onder het koetswerk werd de meeste progressie geboekt en dat heeft tot gevolg dat de accu binnen 4 uur volledig opgeladen kan worden en de actieradius naar bijna 200 kilometer werd opgerekt. Vanaf deze zomer staat de vernieuwde Leaf bij de dealers met een prijskaartje vanaf € 29.790,- en daardoor is de goedkoopste versie bijna € 3.000,- goedkoper dan voorheen.

Batterijlease
Dat prijskaartje van net geen 30 mille is overigens voor de duurste variant van het instapmodel. Voortaan biedt Nissan namelijk de mogelijkheid om een Leaf in- of exclusief batterijpakket aan te schaffen. Besluit je het accupakket achterwege te laten bij aankoop, dan ga je automatisch over op het leasen van de batterijen. Dat kost € 79,- per maand. De standaarduitvoering van de Leaf, de Visia zonder batterijenpakket, heeft een prijs van € 23.890,-.

Acenta en Tekna
De twee volgende uitvoeringen zijn de Acenta en de Tekna. De Acenta omvat 16 inch lichtmetalen velgen, suède-stoelen, spiegelkappen in carrosseriekleur en getinte zijruiten achter. Voor € 26.890,- staat deze uitvoering zonder batterijpakket bij de dealers, met accu´s kost hij minimaal € 32.790,-. De Tekna voert de uitrusting nog iets op met 17 inch lichtmetaal, leren bekleding, LED-koplampen, Bose-geluidsysteem en de Around View Monitor. De prijzen van deze variant beginnen bij € 29.290,- zonder accu's en € 35.190,- met batterijpakket.

Opties
Bij de verschillende uitvoeringen geeft Nissan een beperkt aantal opties mee. Alle modellen kunnen voor € 965,- uitgerust worden met een 6 kW sterke charger en de meerprijs voor metallic lak bedraagt € 600,-. Alleen voor de Visia zijn NissanConnect 2.0 en de Quick Charger CHAdeMo in de optielijst opgenomen, voor respectievelijk € 1.200,- en € 490,-. De Acenta beschikt nog over het Comfort Pack voor een additionele € 330,- en helemaal onderaan de lijst prijkt het Solar Panel. Deze kan geleverd worden op zowel de Tekna als de Acenta en vraagt een extra investering van € 300,-.

De levering van de vernieuwde Nissan Leaf staat gepland voor medio 2013.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model