Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Leaf

Nieuws: Nissan Leaf

Nissan prijst elektrische Leaf

18.05.2010

Nissan heeft de prijs van de elektrische Leaf vastgesteld op € 32.839,-. Vanwege de benodigde infrastructuur voor dit soort auto’s is de Leaf eind dit jaar vooralsnog alleen bij een beperkt aantal dealers in de Randstad te bewonderen. De levering komt begin 2011 op gang.

Nederland krijgt van Nissan 2.000 exemplaren van de elektrische Leaf toebedeeld en die zijn, op de gekozen kleur na, allen identiek aan elkaar. De Leaf is namelijk slechts verkrijgbaar in één rijk aangeklede uitvoering. Zo is bijvoorbeeld airconditioning, een navigatiesysteem, parkeercamera's en een aansluiting voor snelladen standaard. Ook tot de standaarduitrusting behoort het geavanceerde communicatiesysteem waarmee opladen op afstand of het voortijdig activeren van de klimaatregeling mogelijk is.

Niet overal verkrijgbaar
Nissan LeafNederland is vanwege ons belastingstelsel waarbij schonere en helemaal elektrische auto's bevoordeeld worden één van eerste landen waar de Nissan Leaf verkrijgbaar is. Echter, een volledig elektrische auto als de Leaf heeft een netwerk van oplaadpunten nodig om in beweging te blijven en deze infrastructuur is vooralsnog alleen in de Randstad aanwezig. Daarom krijgt in eerste instantie alleen een beperkt aantal Nissan-dealers aldaar het voorrecht om de Leaf in hun showroom op te nemen. Wanneer in een later stadium het netwerk is vergroot doet 'de eerste betaalbare elektrische auto' ook meerdere verkooppunten aan. Wanneer precies is onduidelijk, maar de wereldwijde lancering staat gepland in 2012 en dan zal ook het aantal oplaadstations snel gaan toenemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model