Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Leaf

Nieuws: Nissan Leaf

Nieuwe Nissan Leaf in meerdere opzichten veelbelovend

09.08.2017

Doordat het momenteel de Tesla Model 3 voor en achter is zou je bijna vergeten dat er nog andere veelbelovende EV's zijn of in de pijplijn zitten. De nieuwe Nissan Leaf bijvoorbeeld. Naar verluidt zal die weleens kunnen verrassen als daarvan het doek gaat ergens in september.

Naar verluidt hoopt Nissan met een zelf georganiseerd event maximale aandacht te generen voor de nieuwe Leaf in plaats van deze te onthullen op de IAA Frankfurt. Dat is haar goed recht natuurlijk, maar het kan weleens zo zijn dat de tweede generatie Leaf sowieso wel op veel aandacht kan rekenen.

Stuk scherper
Laten we er geen doekjes om winden: de eerste generatie Leaf is niet bepaald een klassieke schoonheid. Veel heeft dat te maken met de vroegere gedachte bij Nissan (en eigenlijk de ganse auto-industrie in het algemeen) dat een EV z'n alternatieve, destijds nog excentrieke aandrijflijn ook aan de buitenkant moest uitstralen. Heden weet men wel beter, en het is daardoor dat de nieuwe Leaf veel meer op de overige Nissans en misschien nog wel het meest op de Micra zal lijken. Een goede zaak.

500 km
Het conventionelere uiterlijk is slechts een van de argumenten om de nieuwe Leaf in de gaten te houden. De sterk verbeterde techniek onderhuids is een andere. Nissan belooft namelijk een veel beter rijgedrag door een betere plaatsing van de accu's, maar bovenal een actieradius van 500 kilometer. Kijk, dat is een rijafstand waar de gemiddelde automobilist wat mee kan. Als de prijs en de uitrusting daarnaast ook nog eens aantrekkelijk zijn, dan kan Nissan zomaar goud in handen hebben met de nieuwe Leaf.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model