Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Leaf

Nieuws: Nissan Leaf

Bijna autonome Nissan Leaf komt er aan

30.09.2013

De laatste tijd zijn er veel berichten te melden over zelfrijdende auto’s. Het lijkt de toekomst te worden en dus doet ook Nissan uitgebreid onderzoek naar deze technologie. Dit is een autonome Nissan Leaf, die in 2020 in productie moet gaan. De Japanse overheid heeft hem die goedkeuring al gegeven.

De speciale Leaf is voorzien van Nissans Advanced Driver Assist System dat de Leaf onder meer automatisch van rijbaan doet wisselen en stoppen voor een verkeerslicht. Ook het nemen van een afslag, het passeren van andere voertuigen of het minderen van snelheid bij een file kan de Leaf helemaal zelf.

2020
Nissan is er niet zo ver mee als bijvoorbeeld Mercedes-Benz en Audi. Vooral die eerste heeft al een voertuig dat geheel zelfstandig kan rijden. Maar Nissans CEO Carlos Ghosn is ambitieus. Hij wil zich de komende jaren volledig toeleggen op volledig elektrische en autonoom rijdende auto's. In 2020 wil de Japanse fabrikant dat laatste doel ook daadwerkelijk gaan realiseren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model