Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Leaf taxi

Nieuws: Nissan Leaf taxi

Elektrisch taxibedrijf van start

21.11.2011

Het deze maand gestarte Taxi-E heeft zich volledig toegelegd op de inzet van elektrisch aangedreven taxi’s. Het bedrijf verzorgt taxidiensten in Amsterdam, Amstelveen en Schiphol en heeft een vloot van 20 Nissan Leafs in gebruik genomen.

Volgens Taxi-E rijdt een taxi 19 keer meer kilometers dan een gewone auto en stoot deze 35 keer meer schadelijke stoffen uit. Investeren in schonere taxi's is daarom zinvol en draagt bij aan een schonere stad voor bewoners en bezoekers.' Amsterdam voldoet niet aan de Europese normen voor luchtkwaliteit en moet een inhaalslag maken. Dat gebeurt met de Nissan Leaf die ook nog eens enkel met groene stroom wordt opgeloaden. Overdag gebruikt men daarvoor snelladers en 's nachts gaan de Leaf's aan de gewone lader.

Uitbreiding
Het nieuwe taxibedrijf zet in op een hoog serviceniveau. De auto's zijn altijd schoon en betalen kan met pinpas en creditcard. Omdat de chauffeurs in loondienst zijn, worden ook korte ritten zonder probleem gemaakt. Nissan Nederland is partner in het project en laat weten dat de vloot binnenkort verder wordt uigebreid. De eerste elektrische taxi's zijn daarmee in Nederland een feit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model