Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Juke

Nieuws: Nissan Juke

Vernieuwde 1.5 dCi voor Nissan Juke

12.06.2013

Concerngenoot Renault herzag onlangs haar 1.5 dCi krachtbron en daarvan mag ook de Nissan Juke profiteren. En dat betekent goed nieuws voor de compacte Japanner, want het model krijgt het befaamde 20%-bijtellingslabel opgeplakt voor de zakelijke rijders.

Waar de Fransoos 14% bijtelling wist te bemachtigen, moet de Nissan Juke het gevecht aangaan in de 20%-klasse. Dankzij onder meer een lage-inertie turbo met variabele geometrie en een nieuwe oliepomp werd de trekkracht verhoogd en het verbruik verlaagd. De Juke kreeg er 20 Nm koppel bij, waardoor het totaal nu op 260 Nm komt, terwijl het verbruik van de tweewielaangedreven variant met maar liefst 0,7 l/100 km naar beneden ging; het nieuwe fabrieksverbruik is vastgesteld op 4,2 l/100 km.

20%
De belangrijkste waarde is natuurlijk de CO2-uitstoot van de 110 pk sterke 1.5 dCi. Die is gereduceerd tot 109 g/km. De eerdere uitstoot bedroeg 129 g/km en dat betekent dat de Nissan Juke in het vervolg met 20% bijtelling te verkrijgen is. Wat dit gaat doen met de prijs is nog niet duidelijk, maar dat de huidige vanafprijs van € 19.490,- iets lager zal worden hangt zeker in de lucht. Bovendien komt de Juke ineens weer in beeld van de zakelijke rijder.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model