Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Juke-R

Nieuws: Nissan Juke-R

Nissan toont eerste foto Juke-R

27.10.2011

Hij zal niet te koop zijn, maar dat neemt niet weg dat de Nissan Juke-R de moeite van het vermelden waard is. Na de eerste details heeft Nissan de ‘Juke die eigenlijk een GT-R wil zijn’ nu officieel gemaakt en daarbij een eerste foto getoond.

Voor wie het nog niet wist: bij Nissan hebben een paar maffe techneuten de GT-R in een dwangbuis gepropt. Met 3.5 liter V6-twinturbo en al. Dat kan onmogelijk goed gaan en daarom ziet de Juke-R er op z'n zachtst gezegd ook ietwat misvormd uit. Met dikke spoilers, grote wielen en het verbloemende kleurtje (mat)zwart is getracht het nog wat te laten lijken.

Peekaa's
Uitstraling is bij de Juke-R dan ook ondergeschikt aan snelheid. Helaas wil Nissan niet zeggen of het vermogen van de brute Juke overeenkomt met dat van de GT-R (530 pk), maar we kunnen er gerust van uitgaan dat de het niet veel minder is. Anders zou Nissan immers (ten dele) het doel van de Juke-R voorbij schieten.

Twee stuks
Liefde zit van binnen zeggen ze wel eens, dus mocht je ondanks deze eerste goede indruk toch verzot zijn geraakt op de Juke-R en er één willen kopen, helaas, serieproductie zit er niet in. Maximaal twee worden er gemaakt, één met het stuurwiel links en één rechtsgestuurde versie. Vervolgens gaat Nissan er  diverse evenementen en shows mee aandoen om te peilen hoe het publiek denkt over een snelle Juke.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model