Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Juke-R

Nieuws: Nissan Juke-R

Hij komt! De Nissan Juke-R

07.05.2012

Na lang aandringen is Nissan dan toch overstag gegaan; ze gaan de Juke-R in serieproductie nemen. Hoewel de oplage strikt gelimiteerd blijft wordt dit meteen gecompenseerd met het blije nieuws dat de Juke-R voor stervelingen nog krachtiger zal zijn dan de twee concepts.

Sinds Nissan de Juke voorzag van het DNA van de GT-R is de aandacht rondom de Juke-R onophoudelijk geweest. Geen autofanaat die hem niet graag in productie zag gaan. En bij Nissan dachten ze er eigenlijk net zo over. Maar de twee tot dusver gebouwde exemplaren waren louter bedoeld als promotiemiddel en niet voor serieproductie. Nissan hield daarin de poot stijf, maar is dan toch geknakt door aandringen van potentiële kopers met centen.

Nog sterker
Dat geld een rol heeft gespeeld in het overstag gaan van Nissan is welhaast onomstotelijk. Maar wat geeft het, de Juke-R komt er, en als we de zegsman die dit blijde nieuws aan Evo Magazine bracht moeten geloven in een nog sterkere variant dan het origineel. Als het even kan wil Nissan namelijk hun V6-biturbo met laatste firmware in de productieversie van de Juke-R lepelen. Daarvan bedraagt het vermogen niet 485 pk, maar 550 pk.

Anderhalve ton
Om in ieder geval breakeven te draaien zal de Nissan Juke-R geen koopje zijn. De niet meer dan 20 exemplaren kosten elk om en nabij de 150.000 euro. De bouw vindt plaats in Engeland en zal grotendeels met de hand worden voltooid.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model