Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Nissan Juke-R

Nieuws: Nissan Juke-R

Dit is wat de Nissan Juke-R precies kan!

16.01.2012

Nissan doet niet langer bescheiden en maakt de numerieke prestaties van de Juke-R bekend. Dit is wat de extravagante Juke met GT-R genen kan!

Hij is niet te koop, en dat is eigenlijk het enige negatieve dat over de extreme Juke-R te melden is. De rest bestaat louter uit positieve berichten, eerder superlatieven. Voorin ligt de 3.8 liter V6-twinturbo uit de GT-R. Dit blok stamt nog uit 2009, maar was toen al goed voor fikse 485 pk en 588 Nm. Inmiddels weet Nissan er 550 pk uit te trekken. Maar goed, dat neemt niet weg dat ook de Juke-R alsnog garant staat voor duizelingwekkende prestaties. Slechts 3,7 seconden, dat is de tijd die de anabolen-Juke erover doet om de 100 km/h-grens te doorbreken. Ondanks dat hij er van nature niet voor is gebouwd is dit maar tweetiende langzamer dan de huidige GT-R toen deze op de markt kwam. Vanwege de minder aerodynamische carrosserie ligt de topsnelheid met 257 km/h wel aanzienlijk lager. Voor de volledigheid: de GT-R blaast na 300 km/h gerust nog even door.

22 weken
Nissan Juke-RNissan, of beter gezegd RML dat de Juke-R onder supervisie van Nissan Technical Centre Europe in het leven riep, ging natuurlijk niet over één nacht ijs om tot zulke indrukwekkende prestaties te komen. Toch nam de ontwikkeling niet langer dan 22 weken in beslag. In die tijd bouwde RML twee exemplaren: een links- en een rechtsgestuurde Juke-R. Vervolgens gingen beide geheel volgens FIA-specificaties gebouwde Juke-R's een intensief testprogramma in. De wielophanging werd optimaal afgesteld, net als de aandrijflijn en daar waar nodig werd het onderstel nog ietwat versterkt. Het resultaat laat zich niet uitleggen, enkel tonen. En dat is wat Nissan sindsdien heeft gedaan; op Facebook, YouTube en diverse media. De Juke-R is feitelijk niets meer dan een marketingstunt. Dit gezegd hebbende laten wij een traan omdat ie nooit de showrooms zal halen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model