Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Juke-R Nismo

Nieuws: Nissan Juke-R Nismo

Keert de Nissan Juke-R terug met 600 pk?

16.06.2015

Hoera! Nissan kondigt zonet aan dat het spektakelstuk dat Juke-R heet terugkeert. Op het eind juni georganiseerde Goodwood Festival of Speed kan de monsterlijke crossover nogmaals op applaus rekenen. Als Juke-R Nismo.

In 2012 was de Nissan Juke-R met enige regelmaat het gesprek van de dag onder autoliefhebbers. Wie verzint het dan ook om de destijds circa 485 pk sterke V6-twinturbo van de GT-R in een compacte crossover te lepelen?! Dat kunnen alleen de soms knotsgekke Japanners zijn.<br>Maar wat een succes had Nissan ermee. Iedereen wilde er wel eentje, maar naar verluidt werden er slechts 20 exemplaren gebouwd. Stuk voor stuk om na aflevering rechtstreeks, onder een stofdoek, achter slot en grendel te worden gezet natuurlijk. Zo'n auto zal immers nooit of althans niet snel nogmaals uitgebracht worden. Een instant collectors-item.

600 pk
Gezien de exclusiviteit hadden we verwacht de Juke-R nooit meer in actie te zullen zien. Maar nu gloort er toch nog een sprankeltje hoop aan de horizon. Wij zijn al aan het duimen geslagen, want de nu aangekondigde Juke-R Nismo kan ook enkel om een statische introductie gaan. Hoe dan ook, het is fantastisch dat Nissan de Juke-R nogmaals een podium geeft. En wie weet wel met 600 pk, net zoveel als de GT-R Nismo. Een koud kunstje voor Nissan-Nismo.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model