Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Juke Nismo

Nieuws: Nissan Juke Nismo

Nissan Juke Nismo vanaf 34 mille

31.01.2013

De Nederlandse importeur is eruit wat de prijs van de Nissan Juke Nismo moet worden. Die bedraagt € 34.160,- voor de tweewielaangedreven versie met handgeschakelde zesbak. En dat is een stevig bedrag.

De Juke mag dan de kleinste crossover in het Nissan-gamma zijn, als Nismo laat hij zijn spierballen rollen. Onder de kap ligt een 1.6 liter turbomotor met 200 pk en 250 Nm waarmee in 7,8 seconden naar 100 km/h gesprint kan worden. De vanafprijs van € 34.160,- geldt voor dit model. Wie vierwielaandrijving wenst krijgt daar meteen ook de CVT bij en betaalt minimaal € 38.730,-. De Juke Nismo wringt zich met deze prijsstelling en vermogen wel in een wat lastige positie. Want wat is nu zijn concurrentie? Die is er eigenlijk niet. En dan ga je al snel kijken naar wat er nog meer te krijgen is voor dit geld en met vergelijkbaar vermogen. We komen onder meer uit bij de Citroën DS3 Racing (206 pk), de Opel Corsa OPC Nurburgring Edition (211 pk) en wat te denken van de nagelnieuwe Peugeot 208 GTi (200 pk) die bijna 10 mill voordeliger is. Wie dat wenst kan zelfs nog een stapje hogerop doen door in een Alfa Romeo Giulietta QV (235 pk) of Volkswagen Golf GTI (211 pk) te stappen.

Gewaagd uiterlijk
Hoe dan ook, Nissan´s eerste Europese Nismo zal het niet gemakkelijk krijgen om zomaar de markt voor zich te winnen. Maar je krijgt er wel een smakelijke en gewaagde crossover voor terug. Elke Juke Nismo is uiteraard voorzien van een krachtige bodykit, 18 inch lichtmetaal en aangepaste techniek. Wie dat wenst kan naast de voorwielaangedreven versie bovendien ook kiezen voor vierwielaandrijving en er is tevens een CVT-automaat leverbaar. Van deze andere drie varianten moeten we je de prijs echter nog even schuldig blijven. <br />

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model