Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan IMQ Concept

Nieuws: Nissan IMQ Concept

Nissan IMQ: concept car met hoog IQ

06.03.2019

De IMQ concept car laat zien welke kant het met Nissans volgende generatie crossovers op gaat. Met andere woorden: hoe de opvolger van de Qashqai en X-Trail eruit gaan zien. Daarnaast zit het studiemodel boordevol slimme technologie.

De IMQ is geen volledig elektrische auto, maar beschikt over een zogenaamde range extender. Dit betekent dat het laadniveau van de accu's op peil wordt gehouden door een 1,5-liter turbomotor. In hoeverre er ook benzine verstookt wordt om de vier aangedreven wielen direct van kracht te voorzien, vertelt het persbericht niet, maar het opgegeven vermogen van 340 pk en het maximum koppel van 700 newtonmeter zijn indrukwekkend.

Slimme hulpsystemen met VR en AR
De IMQ Concept is een showcase voor ProPilot, Nissans assistentiesysteem dat door middel van een hele trits sensoren, camera's en radar autonoom rijden in de stad en op de snelweg mogelijk maakt. Invisible-to-visible-technologie maakt deel uit van het systeem. Deze 3D-interface projecteert met virtual reality objecten die vanuit de bestuurdersstoel niet te zien zijn. Zo wordt er onder meer informatie verstrekt over de verkeerssituatie verder op de route, zodat bij naderend oponthoud een alternatieve route genomen kan worden. Via 3D augmented reality is het voor de bestuurder mogelijk een virtuele copiloot in het leven te roepen. Is het altijd gezellig onderweg!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model