Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan GT-R

Nieuws: Nissan GT-R

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

17.07.2018

Een markante uitspraak van Nissan's designchef Alfonso Albaisa. Hoewel de nieuwe GT-R nog niet klaar is om onthuld te worden, belooft hij nu al dat de auto 's werelds snelste sportauto zal worden.

Albaisa liet deze rake woorden ontvallen tijdens het Goodwood Festival of Speed afgelopen weekend. Op het fameuze auto-event, waar de heuvelklim de grootse attractie vormt, presenteerde Nissan immers de GT-R50, een spectaculaire studie ter ere van het 50-jarige bestaan van de GT-R.

Hoe op te vatten?
'In welke zin dan?' is onze vraag vervolgens. 'De snelste' kan op meerdere manieren opgevat worden. De hoogste top? De snelste acceleratie naar 100 km/h? Beide? Iets in ons zegt dat Albaisa zich iets teveel heeft laten meeslepen door al het pk-geweld op Goodwood. Het lijkt ons sterk dat de nieuwe GT-R ineens een sprong maakt van de 600 pk nu naar zo'n 1.500 pk. Zoveel vermogen is immers al gauw een vereist om de Bugatti Chiron van z'n troon te stoten.

Om de snelste sprinter (naar honderd) te worden is minder kracht nodig. Dat bewijst de Nissan GT-R nu al, aangezien er maar weinig andere sportauto's kunnen tippen aan diens 3 seconden op de spurt naar 100 km/h. Geheid dus dat Albaisa daarnaar hintte.

Baksteen
Nu alleen nog een aandrijflijn uitkiezen. Want ja je leest het goed, Nissan is daar nog niet over uit. Wel is het merk er al over uit dat de nieuwe GT-R weer een 'baksteen' wordt, verwijzend naar het behoudt van de gekende vormgeving sinds het oer-model.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model