Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Nissan GT-R

Nieuws: Nissan GT-R

Exterieur Nissan GT-R onder handen genomen

20.11.2013

Eens in de zoveel tijd schaaft Nissan de GT-R iets bij, vooral op het gebied van prestaties. Maar nu is ook het uiterlijk van de Japanner lichtelijk aangepakt.

Bij het 2015-model springen meteen de koplampen in het oog. Die zijn vanaf de nieuwe jaargang voorzien van zigzaggende LED-dagrijverlichting waardoor de GT-R ook bij zonsondergang te herkennen is. Tevens zijn de koplampunits voortaan uitgerust met het zogeheten Adaptive Front Lighting System (AFS). Dit systeem past de lichtbundel automatisch en specifiek aan aan de wegomstandigheden en de gehanteerde rijstijl, zowel in de breedte als de diepte. Aan de achterzijde zijn de lichtunits eveneens opgefrist; ze lichten voortaan in een iets andere vorm op. Tot slot wat het exterieur betreft is er een nieuwe lakkleur verkrijgbaar, Gold Flake Red Pearl genoemd. Zoals de laknaam al enigszins aangeeft zijn in de rode verf kleine deeltje goud verwerkt voor een 'magisch' effect.

Stiller
In het interieur is het wat meer zoeken naar veranderingen. Nissan praat over met leder bekleed stuurwiel (had 'ie dat al niet dan?), drie nieuwe interieurcombinaties en wat andere kleine updates. Meest noemenswaardig is dat de GT-R minder decibellen doorlaat door allerhande trillingen tot een minimum te beperken. Daartoe is onder andere de ophanging verfijnd, wat tegelijkertijd een weer wat scherper rijgedrag heeft opgeleverd. Bovendien is de GT-R op hogere snelheden stabieler geworden en de remmen zijn opnieuw gekalibreerd voor meer controle tijdens stevig vertragen. Tot slot monteert Nissan vanaf heden standaard een set van vier Dunlop's Sport Maxx GT 600 DSST. Dit is hetzelfde rubber dat de GT-R Nismo onder geschroefd krijgt.

De Nissan GT-R modeljaar 2015 gaat in december in de verkoop in Japan. In Europa wordt die activiteit over dit jaar getild.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model