Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan GT-R

Nieuws: Nissan GT-R

+500 pk voor Nissan GT-R 2012

19.10.2010

Nissan heeft de GT-R een update gegeven waarbij het uiterlijk lichtjes werd aangepast. Voornaamste wijziging is het upgraden van de zescilinder krachtbron. Die is nog sterker geworden en overstijgt ruimschoots de 500 pk.

Meer dan 500 pk uit een zescilinder trekken is zeldzaam, maar geen unicum. Porsche bijvoorbeeld doet het bij de 911 Turbo ook. Daarmee is ook meteen de fabrikant genoemd die op het puntje van zijn stoel heeft moeten zitten bij het bekend maken van de nieuwe GT-R specificaties door Nissan. Inmiddels zijn ze naar buiten gebracht en jahoor, de Porsche 911 Turbo krijgt het nog zwaarder aan de stok met de Japanner dan het al had.

Controle behouden
Nissan GT-RDoor onder andere de turbodruk op te schroeven en de kleptiming aan te passen hebben de ingenieurs nog eens 44 pk uit de zescilinder turbobenzinemotor weten te persen. Het totaal bedraagt nu een nog indrukwekkender 530 pk. Het koppel steeg ook, en behoorlijk: van 588 naar 612 Nm. Nieuwe acceleratiecijfers zijn overigens nog niet naar buiten gebracht. Wel laat Nissan weten dat vering en demping onder handen zijn genomen zodat de toegenomen krachten er niet met bestuurder en al vandoor gaan. Tevens is de neerwaartse druk op de aandrijfassen verbeterd door een licht gewijzigde voor- en achterspoiler en achterklepspoiler. LED-dagrijverlichting is standaard op het 2012-model.

Meer voor minder geld
Wat voortaan ook standaard zou moeten zijn volgens Nissan is een lager brandstofverbruik, al blijft dat bij dit soort monsters in de praktijk altijd lastig te bepalen. De genoemde lagere CO2-uitstoot is wel interessant. Niet om het geweten, maar juist om de portemonnee te sussen. Minder emissie betekent een lagere aanschafwaarde met als gevolg dat de Nissan GT-R nog meer waarde voor iedere uitgegeven euro biedt.

Egoïst
Nissan GT-RNieuw zijn ook enkele te verkrijgen speciale uitvoeringen waarbij de GT-R Egoist de meest bijzondere is. Zoals zijn bijzondere naam al doet vermoeden gaat het hier om een model dat geheel naar wens op smaak is te brengen. Er zijn meer exterieur- alsook interieurcombinaties. De GT-R Club Track bijvoorbeeld is helemaal in z'n element op het circuit; een hardcore versie van de toch al niet kinderachtige reguliere GT-R, zeg maar. Verder zijn er nog de Pure Black, de Black Edition, Premium Edition en de GT-R SpecV.

Begin 2011
Gezien de vernieuwde Nissan GT-R heel stilletjes al op de Autosalon van Parijs zijn debuut beleefde zal het showroomdebuut niet al te lang op zich laten wachten. Begin 2011 - vandaar ook modeljaar 2012 - denken we hem bij de dealers te kunnen verwelkomen. Prijzen volgen ook tegen die tijd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model