Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Friend-Me Concept

Nieuws: Nissan Friend-Me Concept

Nissan Friend-Me richt zich op de massa

22.04.2013

Chinezen die rond 1980 geboren zijn noemt men Bālínghòu. Deze gigantische doelgroep biedt een enorm koperspubliek en daar wil Nissan zich met de Friend-Me op richten.

Momenteel telt China ongeveer 240 miljoen alleenstaande mannen die geboren zijn rond 1980, de Bālínghòu, en analisten denken dat deze groep jonge Chinezen een zeer interessante doelgroep voor autofabrikanten is. Nissan heeft dit ter harte genomen en daartoe de Friend-Me Concept ontwikkeld. De fabrikant zelf noemt het studiemodel een vierdeurs sedan, maar dan wel eentje die het carrosserieconcept op een heel andere manier interpreteert dan traditionele sedanmodellen. Het ´Distilled Da Qi'-design van de Friend-Me is niet alleen erg laag en relatief breed, ook kent het veel meer agressiviteit en drama. Een samenhangend lijnenspel dat de jeugd van tegenwoordig doorgaans erg kan waarderen om zich te onderscheiden van de massa, aldus Nissan.

Iedereen gelijk
Het interieur van de Friend-Me is er dan weer op gestoeld om iedereen gelijk te laten voelen. Elk van de in totaal vier inzittenden zit op dezelfde luxe stoel, en iedereen beschikt over dezelfde features en gadgets. De bestuurder krijgt in wezen qua luxe, comfort en entertainment geen voorrang op diens passagiers. Op het besturen van de auto na kan alles worden gedeeld via een persoonlijk te bedienen display naast elk stoel; van de gereden snelheid en de brandstofreserve tot aan persoonlijke muziek en gemaakte video's met een smartphone.

Vervolg?
Over de aandrijflijn van de Friend-Me geeft Nissan weinig vrij. De auto is in ieder geval een hybride waarvan de ene krachtbron een 2.0 liter motor is. Ook over de uiteindelijke bestemming van de conceptcar (lokale showroom of het museum) zwijgt het Japanse merk in alle talen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model