Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Nissan Forum concept

Nieuws: Nissan Forum concept

Ultieme gezinsauto

20.12.2007

Met de conceptcar Nissan Forum presenteert Nissan de ultieme gezinsauto. De auto biedt plaats aan zeven personen die beschikken over veel ruimte en comfort. Het grote glazen dak zorgt voor veel licht, de diverse multimediasystemen voor vermaak onderweg en Nissan claimt dat de Forum concept beschikt over sportieve rij-eigenschappen.

Uit een grootschalig onderzoek onder de Amerikaanse bevolking is gebleken dat de tradiotionele MPV niet een auto is waar ouders zich echt prettig in voelen. De auto wordt vaak betiteld als "Mom´s car" en wanneer de man des huizes er in het weekend in rijdt voelt hij zich weinig mannelijk. Bovendien rijdt de gemiddelde MPV alles behalve sportief en is het vaak een chaos aan speelgoed, losse DVD-spelers en allerhande rommel. Nissan Design America presenteert op de NAIAS in Detroit dan ook de ultieme gezinsauto in de vorm van deze Forum concept.

Zone voor de ouders

Foto's: Nieuws Nissan Forum conceptBehalve zijn opvallende exterieur is het binnenste van de Forum concept misschien wel het meest opvallend. De auto is ingedeeld in twee zones; voor de ouders en voor de kinderen. Voorin is het domein van de ouders. Deze beschikken over comfortabele stoelen, een uitgebreid audio-/navigatiesysteem en zaken als een achteruitrijcamera, Bluetooth-carkit en zelfs een kleine magnetron voor bijvoorbeeld het opwarmen van babyvoeding. Bovendien is er een camera gemonteerd waardoor de kinderen gemakkelijk in de gaten kunnen worden gehouden.

Zone voor de kinderen

Foto's: Nieuws Nissan Forum conceptHet domein van de kinderen staat in het teken van bewegingsvrijheid en entertainment. Zo zijn de beide stoelen op de tweede zitrij om te draaien waardoor de kinderen op de tweede en derde zitrij tegenover elkaar zitten. Uiteraard gaat de bediening hiervan volledig elektrisch. Verder beschikken de kinderen over schermpjes waarop een DVD kan worden gekeken en zijn er diverse opbergvakken voor het speelgoed. Voor veel licht in het interieur is er een groot SkyView glazen dak gemonteerd. Gemakkelijk instappen kan dankzij het ontbreken van de B-stijl en de enorme schuifdeuren.

Moderne MPV

Foto's: Nieuws Nissan Forum conceptEen motor is er in deze conceptcar niet gemonteerd, maar Nissan geeft aan dat er rekening is gehouden met een zuinige en schone dieselmotor gekoppeld aan een CVT-versnellingsbak. Bovendien moeten de rij-eigenschappen van een hoog niveau zijn zodat ook de sportieve vader zich in de Forum thuisvoelt. Ondanks dat de Forum een conceptcar is geeft Nissan met dit model wel aan hoe de fabrikant denkt over een moderne MPV, geschikt voor vader, moeder en de kinderen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model