Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Extrem Concept

Nieuws: Nissan Extrem Concept

Nissan gaat voor Extre(e)m in Brazilië

24.10.2012

We wisten al dat Nissan naar Sao Paulo zou reizen met een bijzondere concept en zie hier de zogeheten Extrem ontdaan van het witte laken. Qua naam dekt hij de lading behoorlijk en Nissan wil ermee aangeven hoe zij denken over de crossover van de toekomst.

De Braziliaanse automarkt zit in de lift en nadat BMW recent bekendmaakte daar een nieuwe fabriek te bouwen om zich beter toe te spitsen op de smaak aldaar richt ook Nissan zijn pijlen op het Zuid-Amerikaanse land. Tegen 2017 wil het Japanse merk een marktaandeel van 5% hebben veroverd in Brazilië. Mogelijk met onder meer een compacte crossover waarvan de Extrem een voorbode is gaan ze de latino´s te lijf.

UCS
Nissan zelf omschrijft de Extrem die debuteert op de Autosalon van Sao Paulo als grondlegger van een nieuw segment: de urban compacte sportwagen. Hoewel we onze twijfels hebben bij de term sportwagen is het natuurlijk niet ondenkbaar dat een dergelijk model aan kan slaan. De Juke is immers - en enigszins onverwachts - mateloos populair en niet lang geleden zagen we ook Range Rover en MINI met respectievelijk de Evoque Coupé en Paceman op de proppen komen. In zekere zin bestaat het concept dus al.

Brazilië
De Nissan Extrem is volledig ontwikkeld en gebouwd in Brazilië en moet dezelfde waarden uitstralen waar het Zuid-Amerikaanse land zo bekend om staat en dat zijn passie en uitbundigheid. Wat dat betreft is Nissan bedeeld met de kunst van visuele vertaling want de Extrem Concept is zowaar in alle enthousiasme gestileerd. Vooral op de voorkant, die vaag hint naar de GT-R, zijn de ontwerpers helemaal los gegaan. De achterzijde is echter ook niet bepaald conventioneel te noemen. Van de vreemd gevormde bumper tot de verticale uitlaat, extreem is deze Extrem zonder meer.

Toekomst
Hoewel Nissan aangeeft geen directe productieplannen te hebben voor de Extrem kunnen we al wel noteren dat deze concept vooruitblikt op toekomstige Nissans, en niet alleen voor de Braziliaanse markt. Knijp je ogen dan ook een beetje samen en je zou zomaar naar het lijnenspel van de volgende generatie Juke kunnen zitten kijken. Onderhuids staat de Extrem op het V-platform waar ook de Micra op rust, zij het met de 1.6 liter turbomotor die we ook kennen uit de Nissan Deltawing.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model