Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan e-NV200

Nieuws: Nissan e-NV200

Nissan e-NV200 is de taxi van de toekomst

12.01.2012

Nissan heeft de strijd gewonnen om de nieuwe Yellow Cab te leveren. De NV200 heeft daarmee talloze fabrikanten, waaronder uiteraard veel Amerikaanse, verslagen. Het straatbeeld in New York zal de komende jaren gedomineerd worden door de NV200. Deze elektrisch aangedreven variant vormt daarop een geweldige uitbreiding.

Het is officieel nog een conceptcar, maar de e-NV200 wordt in Japan al volop aan praktijktesten onderworpen. Kijk er dan ook niet vreemd van op als volgend jaar tijdens de NAIAS Detroit deze e-NV200 in zijn definitieve productiegedaante schittert. Extreem veel ontwikkelingstijd zal er immers niet meer nodig zijn. Onderhuids schuilt namelijk grotendeels de techniek van de Leaf.

Schoon
Met de Leaf als basis kan de Nissan e-NV200 rekenen op inmiddels beproefde techniek. De 80 kW (109 pk) en 280 Nm sterke elektromotor wordt gevoed door een lithium-ion batterij waarmee een theoretische actieradius van 180 km mogelijk is. Het voordeel van de elektrische NV200 is dat deze een veel groter ruimteaanbod kent dan een Leaf en daarmee dan ook uitermate geschikt is als taxi. Dankzij de aandrijflijn is hij bovendien extreem stil en worden er geen schadelijke gassen uitgestoten. Het klinkt als een mooie stap naar een beter leefklimaat in grote steden als New York.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model