Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan Cube

Nieuws: Nissan Cube

Ook voor Europa

20.11.2008

Nissan heeft de derde generatie van de Cube onthuld. En wie denkt dat deze bijzonder gelijnde Japanner alleen voor het Verre Oosten en de Verenigde Staten is voorbehouden heeft het mis. De Cube komt namelijk in het najaar van 2009 ook naar Europa.

Nissan presenteerde de eerste generatie van de Cube in 1998. En met meer dan één miljoen verkochte exemplaren is de auto nog een succes ook. Inmiddels is Nissan aanbeland bij de derde generatie die op de Autoshow in Los Angeles is onthuld. De auto heeft duidelijk zijn kubistische vormgeving behouden, maar volgens Nissan dan wel meer universeel voor de hele wereld.

Multifunctioneel interieur
Nissan CubeDe net geen vier meter lange Cube biedt plaats aan vijf personen. Gewone portieren verschaffen de toegang tot het interieur, maar de kofferruimte is toegankelijk via een grote deur in plaats van een klep. Overigens is het interieur multifunctioneel en kunnen de stoelen naar diverse posities worden verschoven.

Voor- en vierwielaandrijving
Nissan CubeIn eerste instantie is de Cube leverbaar met een 1.5 liter viercilinder benzinemotor die gekoppeld is aan een CVT-automaat. Bovendien biedt Nissan de keuze uit twee- en vierwielaandrijving. Het is niet ondenkbaar dat er ook een elektrisch aangedreven variant komt. Nissan onthulde begin dit jaar namelijk de Denki Cube, een elektrische versie van de inmiddels vorige generatie Cube.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model