Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan BladeGlider

Nieuws: Nissan BladeGlider

Apart geval: Nissan BladeGlider Concept

08.11.2013

Het is een vreemde knul, deze Nissan BladeGlider Concept. Hij is afgeleid van de Nissan Deltawing, de elektrische racewagen. Op de Tokyo Motorshow zal het studiemodel zijn opwachting maken.

Uit bepaalde hoeken vinden wij de BladeGlider er behoorlijk fraai uit zien, hoewel het natuurlijk een vreemde eend in de bijt blijft. Dat komt vooral omdat zijn design grotendeels is afgekeken van de opvolger van de Deltawing, de Nissan ZEOD RC, het elektrische racemonster dat volgend jaar tijdens de 24 uur van Le Mans zal schitteren. En dus is het front fors smaller dan de achterzijde en lijkt de voorruit te zijn afgekeken van een vliegtuig. Het geeft de driezitter een snelle uitstraling dat we van geen ander model kennen.

Prestaties
Welke prestaties de BladeGlider weet klaar te spelen maakt Nissan niet bekend. De techniek is evenzeer van de ZEOD RC afgekeken dus wat dat betreft mogen we aansprekende prestaties verwachten. Volgens Nissan heeft de conceptcar, mede door zijn smalle voorzijde van slechts 1,0 meter, een zeer lage luchtweerstand en een extreem hoge downforce. De gewichtsverdeling is 30 voor, 70 achter wat er tevens aan moet bijdragen dat de BladeGlider zich vastklit aan het asfalt. Verder weten we dat de bodemplaat van carbon is vervaardigd en het exterieur van CFRP. Volgens Nissan is de BladeGlider ontworpen als voorbeeld van een aanstaand productiemodel, maar of die er in huidige vorm komt betwijfelen we. Het zou wel enorm stoer zijn van de Japanners!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model