Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nissan 370Z Nismo

Nieuws: Nissan 370Z Nismo

Nissan 370Z Nismo ook naar Europa

24.01.2013

De Nissan 370Z is een zeldzaamheid maar daarom niet minder een fantastisch scheurijzer. En het wordt nog beter nu Nismo, een samentrekking van Nissan Motorsport, zich erover heeft gebogen en hem ook op de boot naar Europa zet.

In Japen en de Verenigde Staten is Nismo een bekende speler in de merkgebonden tuningwereld en graag wil het dat ook in Europa worden als hofleverancier van Nissan. Diverse Nismo's die al enige tijd elders te koop zijn zullen ook naar ons continent worden verscheept, hetzij soms hier en daar aangepast aan de Europese smaak. De Nismo 370Z is er daar één van en volgt na de Juke Nismo waarmee we volgende week gaan rijden in Spanje.

Lekker dik
Officieel heeft Nissan de 370Z Nismo nog niet gepresenteerd, vandaar de ietwat slechte kwaliteit foto's. Maar laten die de pret niet drukken. Van buiten trakteert de 370Z Nismo op een door de wind klievende voorspoilerlip om rijwinden sneller af te voeren. De enorme achtervleugel heeft eenzelfde soort taak alsook het generen van meer neerwaartse druk op de aangedreven achterwielen. Meer grip en tractie alsook een betere wegligging wordt tevens gegenereerd door de carrosserie met 10 mm te verlagen. Bridgestone Potenza-banden rondom 19 inch wielen met daarachter krachtigere remmen zijn het eerste contact met het wegdek.

Meer vermogen
Van buiten mag de 370Z Nismo dan op een automobiele pitbull lijken die niets liever wil dan zijn tanden in welk soort asfalt dan ook zetten, bij Nissan Motorsports is verfijning belangrijker dan pure snelheid. De vermogenswinst van 11 pk ten opzichte van de gewone 370Z is daarvan een bewijs. Wel komen de totaal 350 paardenkrachten eerder vrij dan de 7.000 tpm bij het origineel. Ook de gasresponse is aangescherpt en in eerste instantie levert dat een winst op van eentiende op de sprint naar 100 km/h; 5,2 seconden doet de 370Z Nismo er over. Schakelen via de manuele 6-bak is verplicht, de 7-traps automaat zal niet leverbaar zijn.

De Nissan 370Z Nismo maakt halverwege 2013 de oversteek naar Europa. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model