[Global Handler onURLNotFound] Line 43: TypeError: as24_library_navigation has no properties
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nieuwe typenamen Aston Martin

Nieuws: Nieuwe typenamen Aston Martin

Opvolger DB9 geclaimd door Aston Martin

22.08.2014

Hoewel het niet als een heel grote verrassing komt, schept het een gezond perspectief dat Aston Martin de typenamen DB10 tot en met DB14 heeft vastgelegd bij een octrooibureau.

Op een ruim twintig jaar durende pauze na hanteert Aston Martin sinds mensenheugenis de typenaam ‘DB’ voor bijna al haar modellen. De twee letters staan voor David Brown, de man die vlak na de oorlog het Britse sportwagenmerk overnam van de oorspronkelijke oprichters, de heren Lionel Martin en Robert Bamford. Maar goed, dat eventjes terzijde. Voor nu is het bovenal interessant dat Aston Martin de typenamen DB10 tot en met DB14 heeft geregistreerd om zo haar historisch verantwoorde modelnamenpolitiek te kunnen blijven continueren.

Opvolger DB9 eerst
De eerstvolgende nieuwe Aston Martin is de opvolger van de DB9, die inmiddels broodnodig aan vervanging toe is. Binnenkort gaat deze gran turismo zijn debuut te beleven en het moet wel heel raar lopen wil deze niet opnieuw ‘DB’ opgespeld krijgen. Of er daarna een ‘10’ volgt, is echter nog onzeker. Er gaan geluiden dat Aston Martin vasthoudt aan DB9, maar dat zou dan echt voor het eerst in de meest recente geschiedenis van het merk zijn.<br>Hoe de overige vastgelegde DB-namen worden ingevuld, is nog erg koffiedik kijken. Registeren en daadwerkelijk hanteren zijn twee totaal verschillen zaken. Vaak laat een merk meer namen vastleggen, uit zekerheid dat er niet iemand anders mee aan de haal gaat.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model