Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nieuwe Skoda Superb

Nieuws: Nieuwe Skoda Superb

Skoda begint aftellen naar nieuwe Superb

11.12.2014

Het startschot voor de campagne van de nieuwe Skoda Superb heeft geklonken. De derde generatie van Skoda’s vlaggenschip is al vol in beeld, maar nog stevig ingepakt. De Tsjechen geven weinig informatie prijs, maar er is genoeg te vertellen.

Op de teaser die Skoda zelf de wereld in stuurde is een volledig ingepakte Superb te zien. Het bijgevoegde persbericht brengt gelukkig wat onthullende feiten met zich mee. Want hoewel de Superb momenteel nog flink in de camouflage zit, het is wel duidelijk dat hij Skoda’s nieuwe designtaal zal dragen. Een voorproefje hiervan hebben de Tsjechen al getoond in Genève met de VisionC conceptcar. In hoeverre de productie Superb hierop gaat lijken is nog een raadsel, maar dat hij een getemperd lijnenspel hanteert staat echter vast.

Moederconcern schiet te hulp
Interessant nieuwtje uit het meegeleverde persbericht van Skoda is dat de nieuwe Superb nog verder zal gaan groeien. En dat terwijl de vorige generatie juist bekend stond om zijn eindeloze binnenruimte en laadvolume! Vermoedelijk vonden de Tsjechen dit noodzakelijk om kannibalisme te voorkomen. De huidige Octavia beschikt namelijk al over genoeg leefruimte voor zijn inzittenden, waardoor de keuze voor de Superb ietwat overbodig werd.
Onderhuids vinden er nog meer interessante veranderingen plaats. Het nieuwe vlaggenschip zal namelijk gebruik maken van de MQB-techniek van moeder Volkswagen. Hierdoor profiteert de Tsjech van de nieuwste technologie uit Wolfsburg en kan Skoda tevens de meest efficiënte aandrijflijnen van Volkswagen uit de schappen trekken. We zetten daarom in op een ruime reeks aan zuinige benzine- en dieselmotoren.

Geduld gevraagd
Het is echter nog wel wachten voordat we een camouflagevrij model voorgeschoteld krijgen. De nieuwe Superb zal namelijk pas rond februari zijn première maken in de Tsjechische hoofdstad Praag. Daarna is de Skoda begin maart te zien tijdens de Autosalon van Genève. Gedurende 2015 zal het model dan in de lokale showroom verschijnen, de Combi volgt een halfjaar later.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model