Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nieuwe Nissan Leaf RC

Nieuws: Nieuwe Nissan Leaf RC

Nieuwe Nissan Leaf RC wederom ronduit spectaculair

11.12.2018

'Nooit gedacht dat elektrisch rijden zo opwindend kan zijn.' Dat schreven we begin 2013 na een vluchtig moment achter het stuur van de toenmalige Leaf Nismo RC. Nu, zes jaar, later heeft Nissan een gloednieuwe elektro-racer op basis van de jongste Leaf. Dikke kans dat die nog veel waanzinniger rijdt, dankzij drie keer zoveel elektro-kracht.

Wisten wij veel dat elektrisch racen anno vandaag een serieuze bezigheid zou zijn. Nissan had dat natuurlijk al lang voorzien en daarom zaten we jaren geleden al eens achter de knoppen van een heuse Leaf Nismo RC. Een geweldige ervaring was dat. Intussen er evengoed een en ander veranderd, en zo ook bij de nieuwste Leaf RC. Zo is alleen al het vermogen van de Japanse elektro-racer verdrievoudigd!

Geruisloos knallen
Moest de originele Leaf RC het nog met slechts 107 elektrische peekaa's stellen, z'n opvolger geniet er maar liefst 326. Zo'n 7 seconden deed je erover om 100 km/h te bereiken, dat is nu gehalveerd. Ondanks dat de nieuwe Leaf RC – vanwege het sterkere accupakket – honderden kilo's zwaarder is dan voorheen. Dit lijkt de raceprestaties niet in de weg te zitten in elk geval.

En nu?
Nissan gaat de Leaf Nismo RC over de hele wereld showen tijdens Formule E-races en andere race-evenementen. Maar het zou ons niet verbazen dat er een heuse Leaf Nismo RC-competitie in het vat zit. En waarom ook niet, nu de EV en ook elektrisch racen al meer aan populariteit genieten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model