Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Nederlanders koesteren VW Golf

Nieuws: Nederlanders koesteren VW Golf

VW Golf jarenlang populair

08.05.2014

Veertig jaar geleden rolde de eerste Volkswagen Golf van de fabrieksband in Wolfsburg. Sindsdien is de Golf niet meer weg te denken van de Nederlandse wegen. Op de occasionportal AutoScout24 is de Golf zelfs al jaren achtereen de meest gezochte en meest aangeboden auto. De meest favoriete kleur onder Nederlanders is sinds jaar en dag zwart. Ook opvallend: van alle zeven series Golf die sinds 1974 zijn geproduceerd, zijn er voor de liefhebbers nog steeds exemplaren te koop.

In Nederland staan op dit moment in totaal  8.244 Golfs te koop op AutoScout24, op een totaal van ruim 2 miljoen auto’s. Daarmee is de Golf-dichtheid in ons land, vergeleken met andere Europese landen hoog. Landen waar de Volkswagen Golf nog populairder is, zijn Italië met 9.548 en thuisland Duitsland met 64.726 te koop staande exemplaren.

Ouwetjes

Het tweedehands aanbod van Golfs in Nederland is vergeleken met andere landen op leeftijd. In ons land ligt die gemiddelde leeftijd op ruim negen jaar, alleen in Oostenrijk is de gemiddelde Golf met elf jaar ouder. Duitsland, de Heimat van de Volkswagen Golf, kent het jongste aanbod met een gemiddelde leeftijd van 4,4 jaar.

Bonte verzameling

Hoe ouder de Golf, hoe bonter de kleur. Gouden exemplaren hebben met twintig jaar de hoogste leeftijd. Ook paarse, gele, oranje en bronskleurige Golfs zijn ouder dan gemiddeld. Zwart en grijs zijn veruit de populairste kleuren en gemiddeld ook het jongst.

Bekijk hier het aanbod van de Volkswagen Golf op dit moment.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model